Water is overal aanwezig in ons dagelijks leven, maar het wordt ook steeds schaarser en duurder. Regenwaterrecuperatie is dan ook een typisch Belgische oplossing. Het regent vaak, dus waarom er geen voordeel uit halen? Zonder regenwaterrecuperatie verspil je als huishouden trouwens kostbaar drinkbaar water aan auto’s wassen of de planten water geven.

Het besparingspotentieel van de recuperatie van drinkwater is enorm. Per dag en per persoon kan immers tot 71 liter water worden bespaard. Daar hebben zowel je portemonnee als het milieu baat bij. Steeds meer producenten van huishoudelijke regenwaterpompen hebben dat goed begrepen.

Een goed functionerend regenwatersysteem bestaat uit een voorraadtank die bij voorkeur groter is dan 3000 liter. Daarnaast heb je nog een elektrische pomp met een keerklep op de zuigleiding die de terugvloei naar de tank belet nodig, een onderhoudsvriendelijke filter en een leidingenstelsel naar de aftappunten.

Voordelen

Niet alleen de besparing is een groot voordeel van regenwaterrecuperatie. Er is meer. Regenwater kan perfect dienen voor huishoudelijke klusjes als de auto wassen of de tuin sproeien. Regenwater is bovendien kalkarm. Het is dus ook niet schadelijk voor huishoudtoestellen. Zelfs voor je wasmachine kan je regenwater gebruiken!

Een degelijke regenwaterput voorzien vergt best een grote investering. Daar staat gelukkig wel een snelle terugverdientijd tegenover. Je drinkwaterverbruik wordt namelijk danig teruggedrongen. Met de kostprijs van drinkwater in het achterhoofd, besef je al snel wat voor een effect regenwaterrecuperatie op je drinkwaterfactuur kan hebben.

Hoe regenwaterrecuperatie op jouw woning kan toegepast worden, leggen we je graag persoonlijk uit. Om alle technische situaties goed te kunnen inschatten, gaan bij Aclisol aan alle offertes een plaatsbezoek vooraf. Interesse? Neem snel contact met ons op.

Bron: bouwenenwonen.net