Ongeveer tegelijkertijd met het afkondigen van de coronamaatregelen in België is de zon beginnen schijnen. Door dat lichtpuntje konden we toch aangenaam buiten blijven bewegen. Qua aantal zonne-uren komt de lente van 2020 nu al de recordlijst. Ook eigenaars van zonnepanelen kunnen zich in de handen wrijven: de prestaties kennen een recordpiek.

Onze weermannen en -vrouwen vertelden het je al: in april stond de zon gemiddeld tien uur en vijf minuten per dag aan de hemel. Het Nederlandse Dagblad van het Noorden liet er energie-expert Martien Visser over aan het woord: “Voor mensen die zonnepanelen bezitten zijn dit heel goede tijden. Dit is echt uniek. Het is al wekenlang onbewolkt. Door de oosten- en noordenwind en de kurkdroge lucht is de hemel diep blauw. Er is bovendien veel minder weg- en vliegverkeer, waardoor de zonnestraling heel intens en exceptioneel hoog is.”

Ideale condities

Een lange, zonnige periode in de lente is ideaal voor de opbrengst van je zonnepanelen. Waarom is dat zo? 

Elk zonnepaneel wordt vooraleer het op de markt gebracht uiteraard grondig getest, en deze condities zijn ongeveer de ideale testcondities waarbij zonnepanelen een maximaal rendement behalen:

  • 25 graden temperatuur op de zonnecollectoren
  • Lichtinstraling van 1000 Watt per vierkante meter
  • Luchtmassa van 1,5

‘Storende’ factoren zijn bijvoorbeeld bewolking, schaduw of te warme temperaturen.

Totaalconcept

Zonnepanelen maken je woning gedeeltelijk energie onafhankelijk. Ze kunnen ook deel uitmaken van een totaalconcept. Zo is het mogelijk om je PV- zonnepanelen en warmtepomp op elkaar af te stemmen, en het hele jaar door een ideaal wooncomfort te garanderen.

In het kader van Corona is onze toonzaal en vestiging verplicht gesloten van 17/03/2020 tem 03/05/2020, onder voorbehoud van de verdere evoluties. Voor al je vragen kan je wel steeds contact opnemen