Elk verwarmingssysteem heeft nood aan een warmtebron. Afhankelijk van jouw specifieke situatie adviseren wij de juiste optie. Zowel voor onze warmtepompen als onze gascondensatieketels werken wij samen met de Duitse kwaliteitsfabrikant Vaillant.

 

Vaillant Warmtepomp

Een warmtepomp met diepteboring maakt je onafhankelijk van fossiele brandstoffen. In de winter haal je de warmte uit de ondergrond, in de zomer geniet je van passieve koeling. Je maakt dus gebruik van een onuitputtelijke energiebron. 

Bij een warmtepomp met diepteboring heb je geen extra warmtebronnen meer nodig. Alle vereiste warmte voor je sanitair warm water en je verwarmingsysteem haal je uit de ondergrond. In samenwerking met de boorfirma onderzoeken we welke geothermische laag op jouw perceel het hoogste rendement oplevert. Boringen kunnen perfect zonder vergunning tot 150 meter diep. 

Naast de verwarming in de winter zorgt een warmtepomp met diepteboring voor passieve koeling in de zomer. Om deze passieve koeling via de vloerverwarming te laten functioneren heb je slechts een minimale hoeveelheid aan energie nodig voor de circulatiepomp. 

Een warmtepomp met diepteboring vraagt een eenmalige basisinvestering, maar deze win je snel terug in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Wij berekenen voor jou graag de terugverdientijd in relatie met andere systemen. 

Bouwvergunning op zak?

Demonstratieopstellingen van al onze verwarmingssystemen
Op basis van je bouwplan werken wij een voorstel op maat uit mét gedetailleerde offerte
Bij twijfel over de aangewezen keuze werken we vergelijkende situaties uit.

Maak een afspraak in onze toonzaal