Nu Europa tegen 2050 klimaatneutraal wil zijn, zal de industrie zijn inspanning op vlak van duurzaamheid nog moeten opschroeven. Ook als particulier denk je best na over energiezuinige technieken. Zonnepanelen zijn altijd het toonvoorbeeld van groene energie geweest. Vandaag blijven ze nog altijd een interessante investering.

Hoe werkt het?

Simpel uitgelegd: zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. De zon is er altijd en dus maken zonnepanelen je het hele jaar door voor een groot deel energie-onafhankelijk.

Een zonnepaneel bestaat uit diverse zonnecellen die gemaakt zijn van silicium. Dat materiaal geleidt stroom zodra er licht op valt. Zodra de zon op het paneel schijnt ontstaat er een positieve lading op de cel en de negatieve lading komt onder de cel. Dat principe noemen we gelijkstroom. Je hebt enkel nog een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom verandert.

Korte terugverdientijd

De subsidies voor zonnepanelen zijn voor een groot deel afgebouwd. Laat dat je niet afschrikken: ze zijn een interessante investering waarvoor financiële hulp vanwege de overheid niet meer nodig is.

Diverse onderzoeken tonen aan dat je de investering in zonnepanelen momenteel op 7 à 10 jaar terugverdient. Aangenomen wordt dat je met 10 zonnepanelen op je dak reeds een jaarlijkse besparing op je energiefactuur van 500 euro kan realiseren.

Het is daarnaast ook interessant om te weten dat de prijzen van zonnepanelen de laatste 5 jaar sterk gedaald zijn.

Compatibel met andere technieken

Hoe ver je gaat op het vlak van energiezuinig wonen, kies je uiteraard zelf. Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Bovendien zijn makkelijk te combineren met andere energiezuinige technieken, zoals de warmtepomp.

Omdat wij voor een totaalservice gaan, zijn we uitstekend geplaatst om te onderzoeken welke technieken in jouw bouwproject realiseerbaar zijn.

Sdc11384

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Contacteer ons