Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe zonnepanelen een heftige storm zoals die van afgelopen weken kunnen weerstaan. Ze worden namelijk op een stellage op het dak bevestigd en hier kan wind gemakkelijk onder komen en problemen veroorzaken. Aclisol werkt uitsluitend met Europese kwaliteitsfabrikanten van zonnepanelen. Onafhankelijke testen bewijzen dat onze panelen uitmuntend scoren op betrouwbaarheid én prestaties.

Montage

Wanneer een zonnepaneel te heet wordt, presteert het minder goed. Daarom worden ze altijd zo geplaatst dat er ruimte is tussen het dak en de achterkant van het zonnepaneel. De warmte kan dan daar circuleren, waardoor de zonnepanelen niet oververhit raken.
 
Bij een hellend dak worden dakhaken bevestigd en verankerd achter de panlat. Op de dakhaken worden montagerails geplaatst waarop de zonnepanelen worden vastgeschroefd. Deze installatie zou windsnelheden van orkaanniveau moeten kunnen weerstaan.
 
Zonnepanelen op platte daken zijn gevoeliger voor wind. Deze worden namelijk op stellages geplaatst, waardoor ze een bepaalde hellingshoek krijgen. De zijkanten worden vaak dichtgemaakt, zodat de wind niet onder de zonnepanelen kan komen en de stellages worden verzwaard met een goede ballast. Zo kan het de windkrachten goed weerstaan.

Bereid je zelf voor

Storm en andere weersomstandigheden kun je natuurlijk niet voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je er zo goed mogelijk op voorbereid bent. Bij het vergelijken van offertes, kun je er bijvoorbeeld op letten dat de leverancier zonnepanelen van een bepaald keurmerk levert. 
 
Onze zonnepanelen worden geleverd door Duitse en Europese kwaliteitsfabrikanten. Voor elke installatie analyseren we bovendien jouw woonsituatie en bekijken we welk merk de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt.
 
Heb je zonnepanelen? Kijk ze af en toe goed na zodat je PV-installatie altijd in topconditie blijft. Ook aan te raden: je kan zonnepanelen laten opnemen in je inboedelverzekering. Zo ben je gedekt, mocht er tegen de verwachtingen in toch schade zijn.

Totaalconcept

Sinds 2009 is Aclisol een vaste waarde op het gebied van zonnepanelen. Onze service kan nog echter nog veel verder gaan. Je kan ook op ons bouwen voor je verwarming, sanitair en ventilatiesysteem. Het grote voordeel hieraan: door 1 aannemer aan te stellen bespaar je jezelf conflicten en bijgevolg heel wat kopzorgen.

 

Sdc11280 2

Benieuwd wat we voor jouw bouwproject kunnen betekenen?

Contacteer ons