Puffen en zweten. Dat is de beschrijving van afgelopen weken. En het is nog niet voorbij. Ondertussen loopt de temperatuur in huis op tot meer dan 25 graden. Hoe krijg je dat weer koeler? Met een warmtepomp kom je al een heel eind ver. 

Passief koelen 

Geen frisse luchtcirculaties door passief koelen. Een geothermische warmtepomp trekt de warmte uit de vloerverwarming en leidt het af naar de grondboringen. Op deze manier blijft je woning lekker fris. En dat met een minimaal gebruik van de warmtepomp. Een bijkomend voordeel: het passief koelen zorgt voor regeneratie van de bodem. Dat zorgt in de winter dan weer voor een groter rendement! 

Koelen met een lucht/warmtepomp

En een lucht/warmtepomp dan? Ook deze kunnen je huis koelen. Alleen is dit niet passief, maar actief. Een lucht/warmtepomp gebruikt de lucht van buiten en warmt zo de ruimte binnen op. In de zomer en dus in de hitte draait dit proces om. De warme lucht binnen wordt gebruikt als bron. Die warme lucht wordt dus onttrokken en naar buiten gestuurd. 

Duurzame verkoeling 

Met een warmtepomp je huis koelen, is een duurzame en efficiënte keuze. Niet alleen is je energiekost lager, je zorgt ook voor een mindere CO2-uitstoot en je kan altijd vertoeven in een aangenaam binnenklimaat.