Door de stijgende energieprijzen zijn we allemaal op zoek naar technieken en manieren om de energiekosten te doen zakken. Je hebt graag een warm huis, maar je vermijdt graag aardgas. Hallo, warmtepomp! Deze elektrische verwarming zorgt voor warmte en je bent duurzaam bezig. 

Waarom is een warmtepomp duurzaam? 

Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of uit het grondwater. Deze bronnen worden omgezet naar een bruikbare temperatuur. Doordat de warmtepomp gebruik maakt van een onuitputtelijke energiebron, verwarm of verkoel je op een erg duurzame en efficiënte manier. 

Duurzaam en comfortabel

Een warmtepomp is niet alleen duurzaam en daarom goed voor het milieu, maar biedt ook een comfortabele manier van verwarmen en verkoelen. Zeker wanneer warmtepompen op een vloer- of wandverwarming aangesloten worden, is de comfortfactor van warmtepompen zeer hoog. Hetzelfde geldt voor de koeling via plafonds, vloeren en wanden. Omdat er gebruik gemaakt wordt van stralingswarmte en –koeling, is er namelijk een minimum aan luchtbeweging, wat zeer aangenaam aanvoelt.

Combineren

Een warmtepomp is enorm duurzaam en vervangt je afhankelijkheid aan aardgas. Toch mag je niet vergeten dat deze pomp elektriciteit gebruikt, hierdoor kan je elektriciteitsfactuur stijgen. Gelukkig is hier ook een oplossing. Beschik je al over zonnepanelen? Dan is dit hét moment om ze aan te schaffen. De elektriciteit die je zelf opwekt, kan je deze koppelen aan je warmtepomp.

Contacteer ons voor meer informatie

Wil jij ook graag alles weten over een warmtepomp? Neem contact met ons op en wij bespreken de mogelijkheden. 

Contacteer ons