Afgelopen oktober schreven we al dat de energieprijzen enorm stegen. Vandaag de dag zijn ze nog hoger dan toen. Het is dan ook normaal dat je jouw eigen energieverbruik eens grondig onder de loep neemt. Zijn zonnepanelen de investering waard? Ja!

Goed voor het milieu 

We moeten het je waarschijnlijk niet uitleggen. De zon is een onuitputtelijke energiebron. Je energie via deze manier opwekken zorgt er voor dat je geen schadelijke stoffen de lucht instuurt. Per m2 paneel kun je jaarlijks zo een 60 kilogram aan CO2-uitstoot besparen. 

Energierekening verlagen

Anno 2022 gaan we heel bewust om met ons energieverbruik, zeker nu de prijzen maar blijven stijgen. Met zonnepanelen kan je deze prijzen fors doen dalen. Om het gemiddeld verbruik van gemiddeld huishouden in Vlaanderen te voorzien zijn ongeveer 16 zonnepanelen nodig, maar het wordt altijd aangeraden om te streven naar een opbrengst dat minder is dan het jaarlijkse verbruik. Dit heeft te maken met het feit dat alle kWh's boven het verbruik tegen een erg lage vergoeding bij de energiemaatschappij ingekocht worden.


Wil je ook je water en andere verwarming duurzaam voorzien? Overweeg dan ook om een zonneboiler en warmtepomp aan te schaffen. Met een warmtepomp kan je jouw huis verwarmen. De warmtepomp heeft natuurlijk elektriciteit nodig om hoge temperaturen op te wekken. Je warmtepomp kan je koppelen aan je zonnepanelen of zonneboiler. We schreven hier al eens een blog over! 

Waarde van je huis omhoog

Door zonnepanelen te leggen verbeter je jouw EPC-certificaat naar een lagere waarde. Hierdoor zal je huis ook in waarde toenemen. Huizen met een beter energielabel zijn niet voor niets 'makkelijker' te verkopen. Of tenminste, duurzame woningen zijn erg in trek op de huizenmarkt.

Minder afhankelijk van energieleveranciers

Doordat je jezelf bijna volledig van je stroomverbruik kunt voorzien ben je minder afhankelijk van de energieleveranciers en dus ook van de schommelde energieprijzen. Met een zonnepaneel systeem kun je er dus vanuit gaan dat je tussen de 25 tot 30 jaar op een stabiele manier in een groot deel van jouw energiebehoefte kunt voorzien.

Overtuigd?

Ben je ook overtuigd van zonnepanelen? Contacteer ons en we helpen je verder.

Contacteer ons