Nieuws

-
Hoe overleven je zonnepanelen een hevige storm?
Misschien heb je je wel eens afgevraagd hoe zonnepanelen een heftige storm zoals die van afgelopen weken kunnen weerstaan. Ze worden namelijk op een stellage op het dak bevestigd en hier kan wind gemakkelijk onder komen en problemen veroorzaken. Aclisol werkt uitsluitend met Europese kwaliteitsfabrikanten van zonnepanelen. Onafhankelijke testen bewijzen dat onze panelen uitmuntend scoren op betrouwbaarheid én prestaties. Montage Wanneer een zonnepaneel te heet wordt, presteert het minder goed. Daarom worden ze altijd zo geplaatst dat er ruimte is tussen het dak en de achterkant van het zonnepaneel. De warmte kan dan daar circuleren, waardoor de zonnepanelen niet oververhit raken. Bij een hellend dak worden dakhaken bevestigd en verankerd achter de panlat. Op de dakhaken worden montagerails geplaatst waarop de zonnepanelen worden vastgeschroefd. Deze installatie zou windsnelheden van orkaanniveau moeten kunnen weerstaan. Zonnepanelen op platte daken zijn gevoeliger voor wind. Deze worden namelijk op stellages geplaatst, waardoor ze een bepaalde hellingshoek krijgen. De zijkanten worden vaak dichtgemaakt, zodat de wind niet onder de zonnepanelen kan komen en de stellages worden verzwaard met een goede ballast. Zo kan het de windkrachten goed weerstaan. Bereid je zelf voor Storm en andere weersomstandigheden kun je natuurlijk niet voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je er zo goed mogelijk op voorbereid bent. Bij het vergelijken van offertes, kun je er bijvoorbeeld op letten dat de leverancier zonnepanelen van een bepaald keurmerk levert. Onze zonnepanelen worden geleverd door Duitse en Europese kwaliteitsfabrikanten. Voor elke installatie analyseren we bovendien jouw woonsituatie en bekijken we welk merk de beste prijs/kwaliteitsverhouding biedt. Heb je zonnepanelen? Kijk ze af en toe goed na zodat je PV-installatie altijd in topconditie blijft. Ook aan te raden: je kan zonnepanelen laten opnemen in je inboedelverzekering. Zo ben je gedekt, mocht er tegen de verwachtingen in toch schade zijn. Totaalconcept Sinds 2009 is Aclisol een vaste waarde op het gebied van zonnepanelen. Onze service kan nog echter nog veel verder gaan. Je kan ook op ons bouwen voor je verwarming , sanitair en ventilatiesysteem . Het grote voordeel hieraan: door 1 aannemer aan te stellen bespaar je jezelf conflicten en bijgevolg heel wat kopzorgen.
Lees meer -
Ook in 2020 blijven zonnepanelen interessant
Nu Europa tegen 2050 klimaatneutraal wil zijn, zal de industrie zijn inspanning op vlak van duurzaamheid nog moeten opschroeven. Ook als particulier denk je best na over energiezuinige technieken. Zonnepanelen zijn altijd het toonvoorbeeld van groene energie geweest. Vandaag blijven ze nog altijd een interessante investering. Hoe werkt het? Simpel uitgelegd: zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. De zon is er altijd en dus maken zonnepanelen je het hele jaar door voor een groot deel energie-onafhankelijk . Een zonnepaneel bestaat uit diverse zonnecellen die gemaakt zijn van silicium. Dat materiaal geleidt stroom zodra er licht op valt. Zodra de zon op het paneel schijnt ontstaat er een positieve lading op de cel en de negatieve lading komt onder de cel. Dat principe noemen we gelijkstroom. Je hebt enkel nog een omvormer nodig die de gelijkstroom in wisselstroom verandert. Korte terugverdientijd De subsidies voor zonnepanelen zijn voor een groot deel afgebouwd. Laat dat je niet afschrikken: ze zijn een interessante investering waarvoor financiële hulp vanwege de overheid niet meer nodig is. Diverse onderzoeken tonen aan dat je de investering in zonnepanelen momenteel op 7 à 10 jaar terugverdient. Aangenomen wordt dat je met 10 zonnepanelen op je dak reeds een jaarlijkse besparing op je energiefactuur van 500 euro kan realiseren. Het is daarnaast ook interessant om te weten dat de prijzen van zonnepanelen de laatste 5 jaar sterk gedaald zijn. Compatibel met andere technieken Hoe ver je gaat op het vlak van energiezuinig wonen, kies je uiteraard zelf. Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Bovendien zijn makkelijk te combineren met andere energiezuinige technieken, zoals de warmtepomp . Omdat wij voor een totaalservice gaan, zijn we uitstekend geplaatst om te onderzoeken welke technieken in jouw bouwproject realiseerbaar zijn.
Lees meer -
Hoe kan je efficiënt verwarmen met een warmtepomp?
Met de winter voor de deur en de huidige donkere dagen wil je thuis knus en warm zitten. Online vind je allerlei trucs om je verwarmingskosten te drukken. Denk je op de langere termijn, dan zijn technieken voor hernieuwbare energie zoals de warmtepomp het meest efficiënt. Al zijn er bij de installatie van een warmtepomp een paar do en don’ts. Tips die je verwarmingskosten tijdelijk kunnen drukken, zijn snel gevonden. Op lange termijn is het interessanter om een efficiënt verwarmingssysteem te kiezen, en liefst eentje op maat van jouw woning. Wanneer is een warmtepomp interessant? Een laag E-peil kan je bekomen door slim te isoleren en voor hernieuwbare energie te gaan. Met een kwalitatieve warmtepomp is zo’n laag E-peil gegarandeerd. Naar elektriciteitsverbruik daarentegen circuleren verschillende ervaringen. Wat zijn de do’s bij de keuze van een warmtepomp? In geval van een nieuwbouwproject is ze alleen interessant als je woning slim geïsoleerd is. Combineer je de warmtepomp met vloerverwarming, dan heb je automatisch een goede dimensionering. Dat is essentieel om de temperatuur zo laag mogelijk te houden en toch voldoende warmte te verkrijgen in winterperiodes. Heb je het juiste type warmtepomp gekozen? Dan regel je je vervolgens rijk. Een goed afgeregeld verwarmingssysteem loont. Ook bij renovatie? Overweeg je om bij je renovatieproject een warmtepomp te installeren? Hou dan rekening met een paar extra aandachtspunten. Een warmteverliesberekening kan snel aan het licht brengen of de warmtepomp voldoende vermogen heeft om een thermisch comfort te garanderen. Oplossingen? Een extra aansluiting op een condenserende gasketel die zorgt voor de bijverwarming als de warmtepomp onvoldoende vermogen kan leveren. Er bestaan ook hybride-warmtepompen die verschillende systemen combineren in één toestel. Hou ook rekening met koudestraling. Behoud je niet geïsoleerde muren, ramen en daken bij je renovatie, dan kan de warmtepomp de koudestraling niet eenvoudig compenseren. Soms zijn dan zelfs bijkomende radiatoren op hoge temperatuur nodig. Je kan bij een renovatie een aansluiting op zonnepanelen mogelijk maken. Zo wek je de extra benodigde elektriciteit zelf op.
Lees meer -
De digitale meter bij zonnepaneleneigenaars
Tijdens de zomermaanden produceren mijn zonnepanelen meer dan ik verbruik, tijdens de wintermaanden heb ik een tekort aan opgewekte elektriciteit. Ben ik het overschot van de zomer kwijt als er een digitale meter wordt geplaatst? De digitale meter draait niet terug, maar registreert de injectie en de afname afzonderlijk. Het ontwerpdecreet digitale meters voorziet in een overgangsregeling voor installaties die geïnstalleerd worden tot en met 31 december 2020. Dit betekent dat de elektriciteitsprijs en de heffingen in principe gecompenseerd worden gedurende 15 jaar vanaf de indienstname van de installatie. Het ontwerpdecreet moet wel nog door het Vlaams Parlement goedgekeurd en gestemd worden. Lees er alles over in dit artikel. https://www.vreg.be/nl/de-digitale-meter-bij-zonnepaneleneigenaars
Lees meer -
Vacature gedreven vakman technieken
Lees meer