Wist je dat we gemiddeld 70% van onze tijd tussen vier muren doorbrengen? Dat wil zeggen dat we het grootste deel van ons leven binnen zijn. En dat doe je het liefst in een gezonde lucht. Af en toe het raam openen, is prima. Maar het effect hiervan is helaas van korte duur. Met een goed ventilatiesysteem heb je 24 uur per dag gezonde lucht. 

Strakker isoleren is meer ventileren 

In nieuwbouwwoningen en bij grondige renovaties wordt er zo goed geïsoleerd dat de woningen luchtdicht zijn. Dat wil zeggen dat er geen lucht ontsnapt via spleten en kieren. Maar er komt dus ook geen nieuwe, verse lucht binnen. Daarom is een goede ventilatie ook van belang. Er wordt meestal gebruikgemaakt van ventilatiesysteem D. Dit systeem zorgt ervoor dat de vuile, vochtige lucht wordt afgevoerd naar buiten, via een andere buis wordt nieuwe, verse lucht aangevoerd naar binnen. 

Voordelen van ventileren

Een goede geventileerde woning biedt heel wat voordelen. Als eerste is het van belang voor je gezondheid. Een slechte ventilatie zorgt tot weinig zuurstof en meer CO2 in de lucht. Hierdoor word je sneller moe, kan je je moeilijker concentreren en slaap je slechter. Met een goed geventileerde woning ben je zeker van gezonde lucht. 
Daarnaast zorgt de ventilatie voor lagere energiekosten omdat de warmte maximaal gerecupereerd uit de afgevoerde lucht. 
Een kwalitatief en duurzaam ventilatiesysteem draagt ook bij tot een waardeverhoging en waardebehoud van je woning. 

Voor een kwalitatieve ventilatie kan je vertrouwen op Aclisol. Wij plaatsen alle afvoerkanalen en de centrale unit. We zorgen ook voor het uitbalanceren van je systeem.