Geen Turteltaks meer. Daarmee pakt de Vlaamse Regering deze week uit. Een gezin met een gemiddeld verbruik zal net geen 10 euro per jaar heffing moeten betalen. Dat is veel minder dan de 100 euro die eerst was aangekondigd. Het nieuws is een persoonlijke overwinning voor minister van Energie Tommelein. De kranten en oppositie vragen zich wel luidop af of de Europese klimaatdoelstellingen nog wel gehaald kunnen worden.

 

Warmtepomp

Minister Tommelein denkt alvast van wel. Hij mikt op een grote toename van het aantal zonnepanelen in Vlaanderen. "Vlaanderen moet tegen 2020 10,34 procent hernieuwbare energie produceren. Dat zijn 300 windmolens of 6 miljoen zonnepanelen."

Hoe zorg ik voor een duurzame nieuwbouw?

Zonnepanelen maken je huis energie onafhankelijk, maar er zijn nog meer duurzame technieken die je in je nieuwbouwwoning kan toepassen. Met jouw bouwbudget in het achterhoofd werken wij graag een energiezuinig verwarmingssysteem op maat uit. Rekening houdend met de nodige isolatie, zal je woonst voldoen aan het beoogde E-peil.

Afhankelijk van je voorkeur en situatie, zou je voor een energiezuinige gascondensatieketel of een warmtepomp kunnen gaan. Die laatste is een zuinig en milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele verwarmingsketel of aardgasaansluiting. Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, grond of water en brengt die dankzij een compressor van een relatief lage temperatuur naar een hogere temperatuur. De warmte die via de warmtepomp vrijkomt, kan gebruikt worden voor de centrale verwarming, de productie van warm water en zelfs voor de verwarming van het zwembad.

Energielening

Aan al deze duurzame maatregelen hangt uiteraard een prijskaartje. Dat hoeft niet noodzakelijk een drempel te betekenen. Vanaf 1 oktober 2017 bieden de meeste Vlaamse gemeenten een zogeheten energielening aan. De duurzame technieken die je in je nieuwbouw integreert, kan je hiermee deels financieren. Je kan tot 15.000 euro lenen.

Indien je dit wenst, nemen wij de aanvragen voor premies, voordelen en subsidies zelfs op in onze totaalservice. Bij ons kies je immers voor één aannemer die alle werken uitvoert en coördineert: het bespaart je kopzorgen en mogelijke conflicten.

Wil je weten wat we specifiek voor jou kunnen betekenen? Kom eens langs in onze toonzaal voor een persoonlijke kennismaking.

Wil je weten wat we specifiek voor jou kunnen betekenen?

Kom eens langs in onze toonzaal voor een persoonlijke kennismaking.

Maak een afspraak