De warmtepomp is aan een ware opmars bezig bij de milieubewuste bouwer. Verwonderlijk is dat niet, gezien de voordelen die dit systeem biedt. Je kan het optimaal koppelen aan vloerverwarming, er sanitair warm water mee opwekken, maar ook - en dat is ‘s zomers interessant - koelen met een warmtepomp is perfect mogelijk.

Vaillant Lucht Water Warmtepomp

Je kan in de zomer perfect van je warmtepomp profiteren. Het hele jaar door halen we de warmte via een buitenunit uit de buitenlucht. De warmtepomp brengt deze warmte met een minimaal energieverbruik naar hogere temperaturen. Deze hogere temperaturen gebruiken we voor het opwarmen van sanitair warm water en het voeden van je verwarmingssysteem. In het zomerseizoen spreken we van actieve warmtepomp koeling doordat de werking omgekeerd wordt: efficiënter dan een traditionele airconditioning, maar met een iets hoger energieverbruik in vergelijking met passieve koeling.

 

De keuze voor een warmtepomp lucht-water is dus zeker het overwegen waard, daar het systeem je het ganse jaar diverse voordelen biedt:

  • Een ecologische warmtepomp met buitenunit van de Duitse kwaliteitsfabrikant Vaillant is gemakkelijk te plaatsen en vergt weinig installatiekosten
  • Vloerverwarming en een warmtepomp lucht-water zijn een gedroomde combinatie. Bij een lucht-water pomp wordt de warmte immers via de centrale verwarmingselementen in huis afgegeven. Bij een doorstroomtemperatuur van 30 à 35 graden presteert zo’n systeem ideaal. Vloerverwarming reageert weliswaar trager, maar de bufferende werking van de chape heeft ook voordelen. Koelt het buiten plots af, dan blijf je toch van een optimaal comfort in huis genieten.
  • Ook van plan om warm water te produceren met je warmtepomp? Dat kan! Een warmtepomp lucht-water zal warmte aan de lucht onttrekken en voert die lucht via een watercircuit naar binnen. Die warmte kan je gebruiken voor sanitair warm water.

Uiteraard is geen enkel verwarmingssysteem zaligmakend. Afhankelijk van jouw specifieke situatie adviseren wij de juiste optie. In onze toonzaal vind je verscheidene demonstratieopstellingen van al onze verwarmingssystemen, zodat je met kennis van zaken de juiste keuzes kan maken.

Hulp nodig om de juiste warmtepomp te kiezen?

We geven je graag advies over de verschillende mogelijkheden en hun voordelen, zodat je het rendement van je installatie zo hoog mogelijk is.

Contacteer ons