Single? Of heb je een jong gezin? Niet zelden kom je in een oude, vaak energieverslindende woning terecht. Om de drempel naar bouwplannen te verlagen, moedigt Vlaams energieminister Bart Tommelein (Open VLD) je aan: een lager BTW-tarief van 6% geeft je de kans de oude woning af te breken, en het huis van je dromen op te trekken. En waarom zou je dan niet ineens voor een lage energiewoning gaan?

Warmtepomp Toonzaal

De Vlaamse Confederatie Bouw is alvast enthousiast.  'Goed initiatief, want overal in Vlaanderen staan woningen die eigenlijk niet meer te renoveren zijn. Om zo'n huis voldoende energiezuinig te maken, moet je enorme kosten maken. En dan nog is er geen garantie, waardoor je achteraf misschien nog steeds met te hoge facturen wordt geconfronteerd.’ De regeling die minister Tommelein voorstelt, geldt al in de meeste steden om verkrotting tegen te gaan, maar de Vlaamse Regering wil dit uitbreiden naar heel Vlaanderen.

Lage energiewoning

Kies je voor nieuwbouw, dan vergt het enig denkwerk om deze energiezuinig te maken. Bij Aclisol geven we je graag vrijblijvend uitleg over de producten die hiertoe kunnen bijdragen. Er komt immers heel wat of je af. Welke warmtepomp? Zal mijn huis geschikt zijn voor zonnepanelen? Hoe zal ik het kunnen ventileren? Voor zulke evidente vragen willen we graag jouw gids zijn.

Je bespaart jezelf heel wat besognes door één aannemer te kiezen die alle technieken beheerst. Wij kunnen in de ruwbouwfase alle leidingen en kanalen voorzien voor sanitair, verwarming … Bij deze totaalservice hoort ook het nodige overleg met bouwheer, architect, EPB-verslaggever en andere aannemers. Heb je zelf handige handen? Doe-het-zelvers zijn bij Aclisol evenzeer welkom.

Overtuigd? Kom dan zeker eens langs in de showroom. Wij helpen je graag verder.

Interesse in ons totaalconcept?

We geven je graag advies over de verschillende mogelijkheden en hun voordelen, zodat je het rendement van je installatie zo hoog mogelijk is.

Contacteer ons