In ons land regent het vaak. Zo vaak dat het ons humeur al eens beïnvloedt. Maar het hemelwater is ook letterlijk een hemels geschenk. Regenwaterrecuperatie biedt je een waaier aan voordelen.

Regenwaterrecuperatie

‘s Zomers de bloemen en planten sproeien, je auto wassen, het terras schuren, de wasmachine laten draaien als je van vakantie weerkeert … het zijn allemaal huishoudelijke klusjes waarvoor je geen duur drinkwater nodig hebt. Er is immers genoeg regenwater dat je eenvoudig kan opvangen en oppompen.

Een systeem voor regenwaterrecuperatie vangt het regenwater op, filtert het en pompt het daarna via aparte leidingen naar de verschillende aftappunten. Bovenop het standaard sanitaire leidingwerk adviseren wij het optimale waterrecuperatiesysteem voor jouw woning, zodat je gegarandeerd blijft van een goede waterkwaliteit. We installeren de pomp en plaatsen alle vereiste leidingen.

Voordelen

De voordelen van een goed systeem voor regenwaterrecuperatie zijn niet te onderschatten:

  • Enorme besparing op je waterfactuur
  • Regenwater is veel zachter dan leidingwater, het is kalkvrij en dus beter voor je toestellen
  • Het water is gratis, je hoeft het alleen op te vangen
  • Milieuvriendelijk, regenwater is een natuurlijke bron
  • De put zit onder de grond, het is niet zichtbaar

Wist je dat er milieuvriendelijke technieken bestaan om die reeds genoemde huishoudelijke klusjes het ganse jaar door met sanitair warm water uit te voeren? Zowel zonnepanelen als een warmtepomp kunnen in een totaalsysteem geïntegreerd worden.

Weet jij graag wat Aclisol voor jouw nieuwbouw kan betekenen? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze toonzaal. Wij staan graag voor je klaar.

Weet jij graag wat Aclisol voor jouw nieuwbouw kan betekenen?

Maak een afspraak voor een bezoek aan onze toonzaal. Wij staan graag voor je klaar.

Contacteer ons