Netbeheerders Eandis en Infrax worden vanaf 14 november 2016 het centrale aanspreekpunt voor alle eigenaars van zonnepanelen. Vanaf dan moet deze groep klanten niet meer aankloppen bij VREG (Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt) om groenestroomcertificaten aan te vragen. Het gaat om een vereenvoudiging van de administratie: veel efficiënter en fraudebestendiger. Alle gezinnen en bedrijven met zonnepanelen, zo’n 230 000 in totaal, worden persoonlijk geïnformeerd.

 

Eandis Infrax

Eén keer indienen

Op dit moment moeten eigenaars van zonnepanelen zowel een dossier indienen bij VREG als bij hun energiedistributiebedrijf Eandis of Infrax. Beide partijen moeten immers op de hoogte zijn van elke installatie. Om veilig en betrouwbaar te werken, moeten Eandis en Infrax precies weten welke zonnepanelen op welke kabels zijn aangesloten. Je groenestroom-meterstanden moet je dan weer melden bij VREG, die de groenestroomcertificaten toekent. De verantwoordelijkheid voor de uitbetaling ligt dan weer bij Eandis/Infrax.

Deze omslachtige werkwijze verdwijnt. Om het voor de installateurs en de zonnepaneel-eigenaars zo eenvoudig en klantvriendelijk mogelijk te maken, zal het volledige beheer van zonnepaneeldossiers vanaf 14 november 2016 gebeuren door Eandis of Infrax. Voortaan dien je dus één keer je dossier in, en kan je bij één enkel aanspreekpunt terecht voor al je vragen.

Meer voordelen dan je denkt

Wie vandaag al zonnepanelen heeft, kreeg reeds persoonlijke info omtrent deze overgang. Wil je nog in het energiezuinige verhaal rond zonne-energie stappen, dan staan wij je uiteraard bij voor al je vragen. Zonnepanelen schenken je brandschone energie, en zijn honderd procent duurzaam. Je energiekosten verlagen erdoor, en ze hebben nog steeds een interessante terugverdientijd. Het zijn slechts enkele van vele weetjes die we je kunnen vertellen.

Uiteraard ga je niet over één nacht ijs vooraleer je beslist zonnepanelen aan te schaffen. Kom dus zeker eens langs in onze showroom om je volledig te laten informeren. Maak je graag vooraf een afspraak?

Kent u de voordelen al van zonnepanelen?

Laat je volledig informeren.

Contacteer ons