De overschakeling naar groene energie heeft nu echt een hoge vlucht genomen. Vorig jaar investeerden liefst 24000 nieuwe gezinnen in zonne-energie. Die Belgen wegen de betaalbare prijs voor elk huishouden af tegen de almaar stijgende energiefactuur, en zwichten ook voor de vele andere voordelen van zonnepanelen. Wist je overigens dat de Vlaamse Overheid onlangs de zonnekaart lanceerde? Die brengt in kaart welke daken het meest geschikt zijn voor zonne-energie

 

Banner Zonnekaart

Zonne-energie is eigenlijk ‘schone’ en onuitputtelijke energie. Je maakt dus gebruik van groene stroom in plaats van grijze stroom. De grijze stroom die van fossiele brandstoffen komt is economisch minder interessant en het grote voordeel van groene stroom is dat je zorg draagt voor het milieu. De energie is duurzaam en bij het omzetten van de warmte komt er geen CO2 vrij.

Elke dag is er zonlicht, ook al zitten er wolken voor jouw panelen. Je kan door deze installaties dus je hele leven lang warmte opvangen maar ook voor de volgende generaties zoals jouw kinderen en kleinkinderen zal er geen probleem zijn om zonlicht op te vangen. Onze zonnepanelen van Duitse topkwaliteit vormen de ideale manier om zonlicht om te zetten in warmte en/of elektriciteit.

Zonnekaart

‘Iedereen kan nu met eigen ogen vaststellen dat de meeste daken geschikt zijn en dat zonne-energie winstgevend en niet duur is. Met de zonnekaart willen we zoveel mogelijk mensen, bedrijven, verenigingen, scholen, overheden,… overtuigen om mee te investeren.’ Met deze woorden lanceerde Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein de zogeheten zonnekaart

Hoe geschikt is uw dak voor zonnepanelen of een zonneboiler? Hoeveel kost de installatie? Wat is de terugverdientijd? Op al deze vragen heeft de zonnekaart een richtinggevend antwoord klaar. Bij Aclisol staan we klaar om je tot in detail te informeren over de mogelijkheden van zonne-energie voor jouw woning.

Totaalsysteem

Het meest energieonafhankelijk word je door je zonnepanelen te integreren in een totaalsysteem. Aclisol specialiseert zich in zonne-energie, maar ook in warmtepompen en ventilatie. Bekijk deze installaties niet als losse entiteiten, wel als radarwerkjes in een totaalsysteem dat je optimaal wooncomfort kan opleveren.

Bij ons kies je voor één aannemer voor alle technieken. Wij zorgen voor de uitvoering van de werken in overleg met bouwheer, architect, EPB-verslaggever en andere aannemers. Je bespaart jezelf dus heel wat kopzorgen.

Wil je graag weten hoe ook jij kan besparen met zonnepanelen?

Wij leggen het graag uit in onze showroom in Meerhout

Contacteer ons